Het Trusted Shops keurmerk

Hét symbool van online betrouwbaarheid. Wanneer je online shopt, heb je geen persoonlijk contact met verkopers en kun je producten niet aanraken of passen. Met het webshop-keurmerk van Trusted Shops kun je zonder zorgen bestellen, omdat in één oogopslag duidelijk is of een webshop betrouwbaar is en goede service biedt.

Wat heb ik, als online shopper, aan het keurmerk?

Als een webshop het Trusted Shops Keurmerk toont, dan is deze goedgekeurd door onze experts van de afdeling Certificering. Laten we samen eens kijken wat dat uitmaakt in de praktijk en welke criteria we hanteren om ons te verzekeren van kwaliteit.

Identiteit en bereikbaarheid

De naam van de verkoper wordt duidelijk aangegeven in de webshop. Het is mogelijk snel en gemakkelijk contact op te nemen met de webshop.

Gegevensbescherming & veiligheid

Alle webshops verplichten zich ertoe persoonsgegevens uitsluitend te verzamelen als dit wettelijk is toegestaan of als je hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. Bovendien moet de webshop zorgen voor een volledige versleuteling bij de overdracht van gegevens.

Herroeping & Retouren

De webshop informeert je over de voorwaarden voor annulering van je bestelling, mocht je van gedachten veranderen. In het bijzonder krijg je informatie over hoe en bij wie je de bestelling kunt herroepen. In het geval van goederen krijg je ook een retouradres. Tot slot dient de informatie over wie de retourkosten draagt ook eenduidig zijn in de webshop.

Producten & Kosten

Alle webshops zijn gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de aangeboden producten niet vallen onder die van de Trusted Shops Uitsluitingscatalogus. Productprijzen, verzendkosten en andere bijkomende kosten worden transparant weergegeven.

Bestelling & overzichtelijkheid

De overzichtelijkheid en functionaliteit van het bestelproces zijn gecontroleerd vanaf de eerste klik tot aan de ontvangst van de bestelbevestiging.

Service & winkelervaring

In aanvulling op de vereisten in de webshop controleren we ook continue de serviceprestaties en de volledige winkelervaringen aan de hand van diverse criteria. De gemiddelde review score van de webshop mag bijvoorbeeld niet onder 4,0 sterren komen.

Bekijk ons Trusted Shops Certificaat

Alle voorwaarden van Trusted Shops in detail

Stichting Webshop Keurmerk

BioModa heeft het Webshop Keurmerk ontvangen. Hiermee heeft u als klant nóg meer zekerheid dat wij alles in het werk stellen om uw bestellingen zo correct mogelijk te behandelen.

Klik hier voor onze officiele vermelding

De Stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 dé brancheorganisatie en hét Thuiswinkel Keurmerk van thuiswinkels die de producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden. De bij het Nederlandse Webshop Keurmerk aangesloten winkels staan onder onafhankelijk toezicht van de Stichting. De Stichting Webshop Keurmerk beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels en/of thuiswinkels.

Op 17 april 2008 heeft Webshop Keurmerk de keurmerkentoets van het Ministerie van Economische Zaken ondergaan. De toets is uitgevoerd door de Raad voor Accreditatie.

Een betrouwbaar keurmerk betekent dat:

  • alleen de keurmerkeigenaar bepaalt wie zijn keurmerk op een product of dienst mag voeren,
  • duidelijk is waar het keurmerk voor staat,
  • duidelijk is waar een product of dienst aan moet voldoen om het keurmerk te mogen voeren en dat het keurmerk controleert of een product of een dienst dat een keurmerk voert wel echt voldoet aan die eisen
  • gecontroleerd wordt of al die informatie over een keurmerk wel openbaar is, dus gemakkelijk te vinden voor u als consument

Kijk voor meer informatie op www.consuwijzer.nl

In tegenstelling tot sommige andere keurmerken is Webshop Keurmerk onafhankelijk en alle aangesloten webwinkels beogen de belangen van de consumenten zo goed mogelijk te behartigen.

Het Webshop Keurmerk werd opgericht op het moment dat de Consumentenbond bekend maakte de activiteiten met betrekking tot het Webtrader-logo te beëindigen. Veel webwinkels die na de uitvoerige screeningsprocedure het Webtrader-logo op de website mochten gebruiken, besloten zich aan te sluiten bij het Webshop Keurmerk. De door het Webshop Keurmerk gehanteerde voorwaarden zijn dan ook gebaseerd op de eerder door de Consumentenbond gehanteerde voorwaarden. Om de onafhankelijkheid te waarborgen is het beheer ondergebracht in de Stichting Webshop Keurmerk.

De bij de Stichting Webshop Keurmerk aangesloten winkels zijn verplicht te voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-code. De Stichting Webshop Keurmerk stelt zich mede ten doel het vertrouwen van consumenten ten aanzien van internetaankopen, per telefoon, catalogus en post te vergroten.

Meer informatie vindt u op de website van Webshop Keurmerk

Toegevoegd aan vergelijk