IVN BEST certificering 

IVN BESTIVN (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft) komt voort uit een samenwerkingsverband van (voornamelijk Duitse) producenten van natuurtextiel en geeft het Naturtextil IVN BEST label af aan producenten die aan de gestelde (hoge) eisen voldoen.

Bedrijven die IVN BEST zijn gecertificeerd maken milieu- en huidvriendelijke kleding en gebruiken uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals wol, katoen, linnen, hennep, ramie en bamboe. Deze gecertificeerde bedrijven zijn verplicht zich te houden aan de gestelde kwaliteitscriteria; deze worden voortdurend aangepast aan het huidige niveau van kennis en techniek.

De voorschriften van IVN BEST hebben betrekking op het gehele productieproces: van grondstof tot eindproduct. Kernwaarden van IVN BEST zijn : biologische teelt, lange levensduur van producten, milieuvriendelijke productiemethoden (geen gebruik van chemische stoffen en milieubelastende toevoegingen) en sociaal verantwoorde en duurzame productie.

De controle op de naleving van deze voorschriften wordt gedaan door instituut "Ecocert Greenlife". Zo bent u er altijd zeker van dat het door u gekochte product voldoet aan de volgens de certificering gestelde eisen.

Naar de website van IVN 

Toegevoegd aan vergelijk