Alle producten van Engel Natur

Engel Natur produceerd organische zijde en wol volgens de GOTS standaard  (Global Organic Textile Standard Ecology - Sociaal Verantwoordelijk). Al meer dan 30 jaar produceerd Engel ondergoed van natuurlijke vezels die - uit respect voor de huid en voor de natuur - aan de hoogste ecologische normen voldoen. 

Engel Natur produceerde al in de jaren zestig gebreide luiers van gebleekt katoen. Door het gebruik van onbehandeld katoen in 1982 begon het bedrijf zich te concentreren op natuurlijk textiel.

Vandaag bevat ons assortiment een compleet natuurlijk luierwisselsysteem, ondergoed voor baby's, kinderen en volwassenen, een nachtkledingassortiment voor kinderen en baby's, bovenkleding voor baby's evenals een klein assortiment fleece kleding van zuiver Merino-scheerwol voor baby's, kinderen en volwassenen.

Naast biologisch katoen gebruiken we de beste biologische Merino-scheerwol en natuurlijke biologische Merino-scheerwol met zijde. Alle kleurstoffen die wij gebruiken zijn vrij van zware metalen en zijn altijd vrij geweest van schadelijke AZO-kleurstoffen. Voor het kleuren van ons wollen textiel gebruiken we alleen reactieve kleurstof. Deze gaan bijzonder goed samen met vezels en valt op door zijn uitstekende echtheid. We onthouden ons van elke vorm van chemische afwerking. In principe moeten alle gebruikte middelen biologisch afbreekbaar zijn en mogen bodem, lucht en water niet worden verontreinigd. Alle metalen onderdelen die we gebruiken zijn nikkelvrij; andere materialen komen voort uit natuurlijke en hernieuwbare bronnen. Om aan ons hoge kwaliteitsniveau te voldoen gelden er voor onze producten bepaalde vereisten zoals lichtechtheid, weerstand tegen speeksel, transpiratiegevoeligheid, invloed van wassen en het effect daarvan op krimpen. Deze eigenschappen worden regelmatig getest in onafhankelijke laboratoria.

Als onderdeel van de filosofie van ons bedrijf denken we ook aan ecologische productie en afvalbeheer. We hechten waarde aan korte transportroutes en aan sociale aspecten.

Als stichtend lid van de 'Arbeitskreis Naturtextil e.V.' en de International Association Natural Textile Industry e.V., een hoofdinitiatiefnemer van een internationale ecologische textielnorm, zullen we ons blijven inzetten voor superieure ecologische kwaliteit; voor je huid en voor de liefde van onze omgeving.

Naar de website van Engel Natur 

Less
Toegevoegd aan vergelijk