Dames Long John Merino Wol Engel Natur
Dames Long John Merino Wol Engel Natur

Dames Long John Merino Wol Engel Natur

eng-401600-202-38/40m
€ 33,90
Op voorraad - Geleverd binnen 1 a 2 werkdagen

Dames Long John  / lange onderbroek Merino wol van Engel Natur. 100% Bio Merino wol, fijnrib. Geproduceerd in Duitsland, IVN BEST gecertificeerd.

Maat

Materiaal
100% Bio Merino Wol
Maatvoering
Valt normaal
Weving
Fijnrib
Herkomst
Gemaakt in Duitsland
Certificering
IVN BEST
Fabrikant
Engel Natur, Duitsland

Dit artikel is IVN BEST gecertificeerd 

IVN BEST

De IVN BEST certificering schrijft voor dat de producten van 100% natuurlijke vezels gemaakt moeten zijn en dat deze voor 100% afkomstig moeten zijn van biologische landbouw/veeteelt. De IVN BEST certificering stelt hoge eisen aan de gehele productieketen; deze moet op een ecologische en sociaal verantwoorde manier zijn ingericht.

Van alle certificeringen stelt IVN BEST de hoogste eisen aan textiel en definieert daarmee het hoogst haalbare niveau.

Lees meer over IVN BEST

Engel Natur

Engel Natur produceerd organische zijde en wol volgens de GOTS standaard  (Global Organic Textile Standard Ecology - Sociaal Verantwoordelijk). Al meer dan 30 jaar produceerd Engel ondergoed van natuurlijke vezels die - uit respect voor de huid en voor de natuur - aan de hoogste ecologische normen voldoen.

Alle gebruikte kleurstoffen zijn vrij van zware metalen en schadelijke AZO-kleuren. Bij de textielafwerking worden geen chemische middelen gebruikt. In principe moeten alle bij het proces gebruikte stoffen biologisch afbreekbaar zijn en mogen ze grond, lucht en water niet verontreinigen.

Meer informatie over Engel Natur.

Bio Merino Wol

De wollen producten van Engel Natur zijn gemaakt van zuiver Merino schapenwol. De wol van deze schapen is erg gekruld. De stof is licht van gewicht en voelt heerlijk zacht aan zónder te kriebelen. De wol die gebruikt wordt is afkomstig van gecontroleerde biologische bedrijven (kbT) waar de dieren worden behandeld op een manier die is afgestemd op hun natuurlijke leefomstandigheden; dit om hun gezondheid te garanderen en stress te voorkomen. Bij het houden van deze dieren is het gebruik van pesticiden, zowel in de weiden als bij de dieren, verboden.

Wol zorgt voor een comfortabele warmte en reguleert de huidademhaling. Wol heeft een vochtregulerend effect; het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen en, afhankelijk van de externe omstandigheden, deze weer aan de omgeving afgeven.

Wasvoorschrift voor dit artikel:

- Wolwas programma, 30 graden
- Niet bleken
- Niet in de wasdroger
- Voorzichtig strijken - 1 stip
- Niet droog reinigen

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Toegevoegd aan vergelijk

Deze website maakt gebruik van cookies - meer informatie